Over mij

YogaPraktijk Elisabeth

INSCHRIJVEN VOOR EEN LES OF PROEFLES? >>

INSCHRIJVEN

Over mij

In 2018 heb ik de klassieke opleiding Hatha Yoga & Yin Yoga Teacher afgerond bij Yogi Ram, Arhanta Yoga International. Sinds 1997 werk ik met plezier als oefentherapeut Cesar. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van rug- en bekkenklachten. Daarnaast ben ik specialist op het gebied van adem en ontspanning en slaapoefentherapie. Tevens heb ik jaren als bedrijfsoefentherapeut gewerkt.

Als paramedicus behandel ik veel verschillende klachten en aandoeningen. Kenmerkend voor de behandeling is de holistische benadering. Als therapeut werk ik volgens het bio-psycho-sociaal model. Dit model is een uitbreiding van het medisch model over het menselijk functioneren. In dit behandelmodel is naast aandacht voor biomedische (fysieke) aspecten ook aandacht voor psychologische en sociale factoren die mede bepalend zijn voor ziekte en herstel.

Sinds ik yoga beoefen heb ik de voordelen van yoga zelf kunnen ervaren. Yoga is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring, je oefent altijd op je eigen niveau. Yoga geeft energie, zorgt voor veerkracht en brengt je in balans. Daarnaast geven yoga asanas nieuwe inzichten en bieden een mooie aanvulling op mijn werk als therapeut. Mijn eigen ervaring en de resultaten bij cliënten hebben mij gemotiveerd de  yoga opleiding te volgen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten dicht bij de natuur.

Voor informatie over onze OefentherapiePraktijk Cesar & Mensendieck, klik op onderstaande link:

www.OefentherapiePraktijk.nl

 

 

Over mij

In 2018 heb ik de klassieke opleidingen Hatha Yoga & Yin Yoga Teacher afgerond bij Yogi Ram, Arhanta Yoga International.

Sinds 1997 werk ik met plezier als oefentherapeut Cesar. Als paramedicus behandel ik veel verschillende klachten en aandoeningen. Ik ben onder andere gespecialiseerd in adem-, ontspannings- en slaapoefentherapie. Daarnaast geef ik bedrijfstrainingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een transfertraining in de zorg, een buk- en tilcursus en houdingsinstructies en voorlichting aan kantoorpersoneel. Kenmerkend voor de behandeling is de holistische benadering. Als therapeut werk ik volgens het bio-psycho-sociaal model. Dit model is een uitbreiding van het medisch model over het menselijk functioneren. In dit behandelmodel is naast aandacht voor biomedische (fysieke) aspecten ook aandacht voor psychologische en sociale factoren die mede bepalend zijn voor ziekte en het genezingsproces. Yoga geeft mij een verdieping aan deze benadering.

Sinds ik yoga beoefen heb ik de voordelen van yoga zelf kunnen ervaren. Yoga is geschikt voor iedereen met of zonder ervaring, dit geldt ook voor mijn lessen. Het mooie van yoga is dat je altijd op je eigen niveau werkt. Yoga geeft energie, meer veerkracht en brengt je in balans. Daarnaast heb ik gemerkt dat yoga asanas nieuwe inzichten geven en een mooie aanvulling kunnen bieden op de reguliere houding- en bewegingstherapie. Mijn eigen ervaring en de resultaten bij cliënten hebben mij gemotiveerd de  yoga opleidingen te volgen. Ik kan door mijn ervaring als oefentherapeut én yogadocent nog beter ‘de hele mens’ zien.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten dicht bij de natuur.

Meer informatie over mijn praktijk “OefentherapiePraktijk Maas & Van Hemessen” en over SlaapOefentherapie:

www.OefentherapiePraktijk.nl

 

 

“ALS YOGADOCENT EN OEFENTHERAPEUT CESAR BEGELEID IK IEDEREEN BINNEN ZIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN”

– ELISABETH MAAS –